Весели спуст за весеље на Ибру!

На Ибру код Краљева у току је традиционална туристичка манифестација Весели спуст. Идеју о пловидби низ Ибар, са сплавовима и гуменим чамцима, покренули су чланови кајакашког клуба из Краљева, пре 28 година.

Према процени организатора, испод средњовековног града Маглича ове године окупило се око 3.000 учесника из земље и иностранства. Из Словеније су стригле чак три посаде.

Многи се годинама враћају Ибру и Веселом спусту. Екипа из Великог Градишта, на пример, дошла је 25. пут.

Весли спуст је туристичка, рекреативна и спортска манифестација на којој је протеклих година учествовало неколико стотина хиљада љубитеља природе и река.

Весели спуст се одржава у Ибарској клисури, на делу од Маглича до Матарушке Бање. Сплавари имају и два одморишта у Богутовачкој Бањи и на Златној обали.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво