Хрвати запрепашћени „варварством и некултуром“ Енглеза

Летња фестивалска сезона на популарној плажи Зрће у Новаљи на Хрватском приморју већ је почела, али је донела и прве проблеме због којих се градоначелник тог места Анте Дабо извињава мештанима.

На званичној Фејсбук страници града Новаље објавио је статус у коме је критиковао туристе, а посебно „варварске и некултурне“ Енглезе, преноси Слободна Далмација.

„Поштоване суграђанке и суграђани, пролазећи ових дана улицама нашег града, обилазећи околна места, слушајући искуства и доживљаје наших суграђана и да не набрајам даље, у мени се смењују осећања туге, горчине и одговорности као градоначелника града који је обешчашћен и понижен варваризмом и некултуром значајног дела младих гостију из Енглеске“, наводи Дабо.

„Сама чињеница да су енглески гости за наше прилике високе платежне моћи, никоме, па ни њима, не даје за право да се понашају на овакав начин који домаће становнике оставља готово беспомоћним пред налетом примитивизма, голотиње, пијанства коју показују улицама нашег града и апартманима које изнајмљују и користе у нашем граду“, истакао је градоначелник.

Упркос чињеници да је град добио значајна појачања полиције и запослио двадесетак комуналних редара, стање реда и безбедности ових је дана озбиљно угрожено“, навео је Дабо.

„Да ли се ти исти млади могу некажњено понашати овако дивље у својој земљи или би због оваквог понашања били строго кажњени“, упитао је хрватски градоначелник.

Да ли, како каже, „његово величанство“ евро може заменити све оне темељне вредности наслеђене од предака.

„Стога се као градоначелник извињавам својим суграђанима које ово понашање вређа и који су огорчени на све ово што ових дана сусрећемо на нашим улицама. Једино што могу обећати је да ћу се свим силама трудити и борити за достојанство и углед нашег града који су озбиљно нарушени“, пише Анте Дабо, градоначелник Новаље, преносе регионални медији.

Број коментара 32

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 22. септембар 2024.
26° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи