За шта аплауз, кад је пажња одлутала, а коме намигивање?

Експозе премијерке Ане Брнабић пропраћен је бројним аплаузима и одобравањем, али и падом пажње у једном тренутку, па је мандатарка морала да замоли посланике за мало концентрације. Премијерка је у једном тренутку и намигнула једном посланику.

Први аплауз током излагања експозеа у Скупштини Србије мандатарка за састав нове влада Ана Брнабић добила је када је изговорила да је „част служити својој земљи и гледати како се она мења набоље“.

Одобравање и наклоност из скупштинских клупа у виду аплауза мандатарка је добила и када је саопштила да „ниједна влада у последњих десет година није започела мандат са тако добрим стањем у буџету као ова“, на чему, како је рекла, може да захвали претходној влади и њеном председнику Александру Вучићу.

Посланици су аплаузом подржали и њен позив да јој се придруже у „заједничком раду на изградњи квалитетније будућности и бољег живота“.

Свесна је већина посланика да мандатарки није било лако током претходних дана, када су је многи јавно нападали, те су аплаузом поздравили део експозеа где је рекла: „Упркос увредама у јавном говору, које су ми већ упућене протеклих дана и које могу да очекујем у будућности, ја ћу истину и чињенице бранити са достојанством и дигнитетом.“

Излагање мандатарке прекинуто је громогласним аплаузом и када је рекла да ће „изменити закон о пољопривредном земљишту, тиме онемогућити потпуну либерализацију продаје пољопривредног земљишта странцима“.

Пажњу и концентрацију су, међутим, губили у тренуцима када је говорила о значају који придаје дигитализацији и ИТ сектору, па је мандатарка морала да их замоли за више пажžње.

Сама Брнабићева је, у једном тренуку, скренула поглед са експозеа, угледала неког од посланика којем је намигнула, али се не зна коме.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво