Шпанским хотелијерима дозлогрдили британски туристи: Доста је било!

Хотелијери у Шпанији су бесни и разочарани на британске туристе због праве епидемије лажних случајева тровања храном, због којих су прошле године морали да исплате више од 50 милиона евра на име одштета. Разматра се и потпуна забрана за британске туристе.

Пуне две деценије, Мигел води један од највећих хотела на Мајорци са богатом туристичком понудом, често излазећи у сусрет својим посетиоцима. Међутим, никада досад није био толико бесан и разочаран у британске туристе, којих током године угости око 9.000.

Пре две године било је само неколико жалби туриста на гастроентеритис. Прошле године, међутим, тај број је порастао на 200.

Све, наводне, случајеве тровања храном пријавили су искључиво Британци. Ниједан од Немаца или Холанђана, које Мигел такође дочекује у великом броју. Занимљиво је такође да се ниједан Британац није жалио хотелу током одмора, већ тек када су се вратили кући.

Мигелов хотел постао је жртва тврдњи, наводне, епидемије тровања, навелико подстакнуте британским туристичким организацијама, које охрабрују своје муштерије да траже одштете, јер су им досад увек олако биле исплаћиване велике суме за скоро сваку притужбу о повредама, чак и повреде од врата.

Организације посебно циљају на туристе који иду у, такозваном, „ол инклузив“ аранжману (где су неограничене количине пића и хране укључене у цену), јер им је у том случају лакше да туже хотеле да су одговорни за све оброке које туристи поједу.

Проблем је постао толико акутан да су туристичке организације почеле да страхују да би овог лета шпански хотелијери могли да укину „ол инклузив“ аранжмане, а можда и да издају потпуну забрану за британске туристе.

Мигел, што му није право име али је само под условом анонимности за себе и свој хотел пристао да прича, рекао је да су хотелијери широм Шпаније изузетно бесни и разочарани тврдњама, које упоређује са организованим криминалом.

„Осећамо да смо незаштићени јер су закони тако постављени. Ваљда би требало да гости докажу да су били болесни, а не на нама да доказујемо да нису. Они чак не морају ни да посете доктора да их прегледа“, објашњава Мигел.

Инма Бенито, председница Федерације хотелијера на Мајорци, рекла је да су лаже тврдње коштале хотеле на Балеарским острвима више од 50 милиона евра прошле године, као и да је број пријављених случајева тровања скочио од 2015. године за 700 одсто.

Број коментара 20

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
16° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи