Oсуђен јер су његове мачке појеле комшијине златне рибице

Суд у Вроцлаву на југу Пољске осудио је једног Пољака за шиканирање комшије, јер су његове две мачке ловиле златне рибице у комшијином баштенском језерцету, а и ту башту су радо користиле као купатило, да не упрљају своје.

Судски спор прерастао је у свађу пре годину дана када власник маца-криволоваца није хтео да обећа да ће припазити на њих и тражио је доказе да су то све радиле баш његове две, поред толиких мачака, и власничких и уличних, у Вроцлаву. Комшија је тада почео да зове полицију због мачјих упада.

Пошто ни полицијске патроле нису успеле да убеде Патрика Халачкјевича да је он одговоран за злодела својих маца, градска полиција је по службеној дужности предала ствар суду.

„Крив је. Морао је да држи мачке на такав начин да не побегну с његове парцеле. А у периоду на који се односи оптужница, бежале су више пута и прелазиле на парцелу комшија, само зато што власник није предузео никакве мере да их спречи“, образложила је пресуду судија Аурелија Крајчи-Козловска.

Будући да у питању није друштвено опасан преступ, Халачкјевич је кажњен само укором, а мора и да плати судске трошкове.

Власник маца није успео са својим линијом одбране да то можда и нису биле његове мачке, а пољској телевизији ТВН24 је незадовољан пресудом данас казао да ће се жалити јер сада сви власници мачака које нису затворене по кућама морају да стрепе да ће се наћи пред судом.

„Градска полиција имаће пуне руке посла. Ништа неће помоћи. Само ограде. Свако ће морати да изгради бедеме, плотове високе по неколико метара“, казао је осуђени власник маца.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи