У Египту за 10 година 20 милиона становника више

Током протеклих 10 година у Египту је рођено више од 20 милиона деце, показује истраживање на терену запослених у египатским службама за попис становништва.

У Египту за 10 година 20 милиона становника више У Египту за 10 година 20 милиона становника више

„За 10 година направили смо нешто што се може сматрати целом новом земљом“, изјавио је координатор националног цензуса Хусеин Сајед.

Запослени у служби за попис становништва месецима су путовали земљом и документовали повећање популације, али и богатство домаћинстава, што би могло да помогне властима да боље распореде субвенције.

Утврђено је да се број становника Египта повећавао за око два милиона годишње. Званични резултати прикупљања информација биће обрађени и обављени у августу.

Напори у циљу планирања породице нису дали резултате претходне деценије, посебно у годинама после побуне 2011. године којом је свргнут председник Хосни Мубарак.

Власти су данас углавном усредсређене на борбу против исламских екстремиста и опоравак економије.

Велики природни прираштај у најнасељенијој арапској земљи, с више од 93 милиона становника, могао би да погорша проблеме услед већег броја људи којима треба посао и већег ослањања на државну помоћ.

Популација Египта се од 1960. утростручила, а највећа стопа раста природног прираштаја, 2,8 одсто, забележена је 1987. године. Програми планирања породице за време Мубарака спустили су стопу раста популације на испод два одсто, али је поново порасла на 2,5.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 10. мај 2024.
14° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара