Као браћа Далтон – из затвора побегли кроз 12 метара дугачак тунел

Бекство из затвора кроз ископан тунел обично се повезује са браћом Далтон из стрипа „Талични Том“, али понекад се такве ствари срећу и у стварности, попут недавног бекства четворице затвореника из затвора „Керобокан“ на Балију кроз 12 метара дугачак тунел.

Стражари су данас приметили да недостају четворица затвореника, а убрзо су пронашли и тунел, пречника 40 центиметара, иза затворске клинике, у близини стражарске куле.

Међу затвореницима који су побегли су Аустралијанац Шон Дејвидсон, који је затворен због фалсификованих докумената и остало му је да одслужи само још два месеца од своје једногодишње казне, Индијац Саје Мухамед Саид и Малежанин Ти Кок Кинг, који су служили 14 и седам и по година казне због диловања дроге.

Четврти бегунац је Бугарин Дмитар Николов Илијев, који је служио седам година због прања новца.

Стражари мисле да су затвореници побегли тако што су из свог одељка прескочили ограду како би дошли иза зграде клинике у дворишту и одатле ушли у рупу.

„Тунел је дугачак око 12 метара и мислимо да им је требало око недељу дана да га ископају“, рекао је управник затвора „Керобокан“, Тони Наинголан.

Тунел излази на канал који после даље води близу главне улице, где камере нису радиле јер су им каблови били исечени.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво