Због двојника невин одлежао 17 година у затвору

Ричард Ентони Џоунс ослобођен је из затвора након 17 година због злочина који није починио, пошто је пронађен човек који невероватно личи на њега.

Осуђен је 1999. године на 19 година због тешке пљачке, али је увек тврдио да је невин. Проглашен је кривим за пљачку продавнице „Волмарт“ на основу сведочења очевидаца, упркос томе што није пронађен никакав физички доказ нити ДНК траг који га повезује са злочином.

Сваки покушај жалбе је пропао.

Међутим, у затвору су му други осуђеници рекли за човека по имену Рики, који изузетно личи на њега, а 2015. године Џоунс је за то рекао "Midwest Innocence Project", организацији која се бави ослобађањем невино осуђених.

Група је открила да Рики живи близу места злочина у Канзас Ситију у Канзасу, док је Џоунс живео у Канзас Ситију у Мисурију. Џоунсови адвокати су такође тврдили да је он био са својом девојком и њеном породицом у тренутку пљачке.

„Када сам видео фотографију свог двојника, све ми је одједном било јасно“, истакао је Џоунс.

Прошле среде, сви поротници на случају заједно са жртвом пљачке позвани су поново на суд. Након што су погледали фотографије обојице људи, нико од њих није више могао да каже са сигурношћу да је Џоунс тај који је починио злочин.

На основу тога, судија Кевин Моријарити наредио је пуштање Џоунса из затвора.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 23. септембар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи