АП о фонтани на Славији

Музичка фонтана на београдској Славији привукла је пажњу и америчке агенције „Асошиејтед прес“, која истиче да је инсталација – која обухвата 350 млазница, лајт-шоу богат бојама и, понекад, гласну музику – наишла на подељене реакције Београђана, од одушевљења, до подсмевања на друштвеним мрежама.

АП наводи да су је градске власти прозвале „највећом фонтаном у југоисточној Европи“ и да је формално почела са радом почетком ове недеље музиком из италијанске опере и хитовима Мајкла Џексона, привукавши хиљаде радозналих пролазника.

Агенција цитира неке од њих који су рекли да нису импресионирани, пошто их подсећа на фонтане виђене у Кини, уз опаске да је фонтана на Славији могла да буде оригиналнија и да је „превише гламурозна“, као и да делује „помало кич“.

С друге стране, пролазници којима се нова фонтана допала навели су да их је „фантастичним бојама оставила без речи“, као и да је „генерално лепа, иако би могла да буде који децибел тиша“.

АП наводи да су друштвене мреже преплавиле шале на рачун фонтане и да су поједине антивладине групе најавиле протесте на месту на којем се она налази, док је друга група позвала на рејв журку на Славији 1. јула.

Наводи се да је градски менаџер Горан Весић стао у одбрану пројекта, наводећи да ће фонтана постати велика туристичка атракција. Он је рекао да ће, захваљујући систему грејања, фонтана моћи да ради и зими до температуре од минус 20 степена Целзијусових.

„Ово је једина таква фонтана у овом делу Европе“, рекао је Весић.

Број коментара 42

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво