Бела кућа оптужена за хомофобију

Корисници друштвених мрежа упутили су оштре критике на рачун Беле куће, оптуживши је за хомофобију, након што су у опису фотографије свих супружника светских лидера набројана сва имена, а једино је фалило име партнера луксембрушког премијера.

У опису објављене фотографије на званичном Фејсбук налогу Беле куће, набројана су сва имена супруга светских лидера осим Готјеа Дестенија, супруга луксембуршког премијера Хавијера Бетела.

У првом реду слева надесно су Брижит Троње (Француска), Емина Гулбаран Ердоган (Турска), Меланија Трамп (САД), белгијска краљица Матилда, Ингрид Шулеруд, партнерка генералног секретара НАТО, Десислава Радева (Бугарска) и Амели Дербодренгјен (Белгија).

У другом реду здесна налево стоје Тора Маргарет Балдвинсдотир (Исланд), Мојца Стропник (Словенија) и Готје Дестени, супруг премијера Луксембурга Хавијера Бетела. Њих двојица венчали су се 2015. године, чим су у њиховој земљи легализовани истополни бракови.

Пошто је муж премијера Луксембурга једини партнер којег Бела кућа није именовала на фотографији снимљеној у у Краљевском дворцу „Лакен“ у Бриселу, многи су протумачили то као намерно уперено против двојице партнера, који су иначе први европски политички пар који отворено признаје своју хомосексуалност.

Објава на Фејсбук налогу Беле куће је од тада измењена након бројних критика и оптужби за хомофобију.

Број коментара 6

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво