У зоо-парку у Јагодини рођене две сиве канадске вучице

Чопор вукова у Зоолошком врту у Јагодини бројнији је за две вучице, које су ту зачете и рођене.

„Реч је о младунцима сивог канадског вука, распрострањеног у шумама Канаде. Здрави су, лепи и умиљати, мајка их лепо прихватила, напредни су и већ од суботе ћемо дозволити да их мазе посетиоци врта“, открио је Танјугу ветеринар ЗОО врта Владо Јовановић. 

Навео је да ће деца и старији моћи да их мазе и сликају се са њима наредних двадесетак дана, док су још мале и не порасту и постану опасне.

Јовановић је рекао да канадски сиви вук може да нарасте до 70 центиметара и буде тежак и до 80 килогарам.

„Женка носи 60 дана, полно постаје зрела након две године. Рађа два до седам младих, а ево код нас су рођене две мале женскице – вучице“, истакао је Јовановић.

Подсетио је да је ЗОО врт у Јагодини овог пролећа имао принове од алпских коза и сибирског козорога, антилопе, зебу говеда, жутоглаве овце.

ЗОО врт у Јагодини овог лета обележава 11 година рада, има више од 100 врста животиња са више од 400 примерака, не рачунајући птице и рибе. Годишње га посети око 100.000 људи, највише сколских екскурзија.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво