Добитник шестице: „Лото“ је за мене највећа игра

Од шездесетих година прошлог века, па до сада, без престанка играм „Лото“, уплаћујем увек на истом месту и наставићу да играм све док будем могао, почео је своју причу за „Танјуг“ Светомир Младеновић, који је 23. маја био један од само двоје добитника шестице у 41. редовном „Лото колу“.

Добитник шестице: „Лото“ је за мене највећа игра Добитник шестице: „Лото“ је за мене највећа игра

Добитак од 1.287.510 динара припао је овом становнику Лабудовог брда, који је наградне игре почео да игра већ са 14 година.

„Прво сам играо лозове, 'Лутрију Југославије', и тада сам доста добијао, али су ми родитељи и два стрица узимали листиће и наплатили, тако да никад нисам сазнао колико сам освојио. Верујем да је сума била велика, јер су од ње купили стотине алуминијумских кашика, виљушака и ножева за свадбу стрица, а такав прибор је тада био реткост“, наводи Младеновић.

Он је, играјући „Лото“, освојио петицу седамдесетих година 20. века, када се извлачење пратило на радију.

„Чуо сам oсам, 16, 17, 18, 19, то су моји бројеви које сам играо дуже од десет година. Прва три дана био сам једини добитник премије која је тада износила око милион марака. Касније су јавили да нас има укупно 36, али добитак је свеједно био велики“, каже Младеновић.

Он је од тог новца саградио кућу коју је назвао Вила „Лото“ и која је са тим новцем на располагању била готова за само месец дана.

„Један део новца од ове новодобијене шестице ићи ће за ограђивање те куће, а део ћу дати ћеркама којима нисам ништа дао у мираз због инфлације, па нек сада имају неку успомену од тате“, додао је Младеновић.

Сам је пратио извлачење и након шест бројева који су били они које је одиграо, чекао је последњи који му је недостајао – број три.

„Чекао сам три, а изашао је број 35. Осетио сам убрзо да ми није добро, узео сам апрат за мерење притиска и видео да имам 220, па сам морао да попијем лекове. Исто ми се десило и када сам добио петицу, завршио сам у Ургентном центру од узбуђења“, присећа се Младеновић.

Славиша каже да је задовољан добитком, иако му је недостајао само један број за седмицу, а наставља да игра сваког уторка и петка, јер је „Лото“ за њега „највећа игра“.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи