Британски новинари и блогери из САД посетили Србију

Србију је у прва три месеца ове године посетило 18 одсто више туриста из Велике Британије и 36 одсто више туриста из САД у односу на исти период лане, саопштила је Туристичка организација Србије, која је за новинаре британских медија и америчке блогере организовала посете Србији.

ТОС је од 15. до 21. маја организовала студијске посете новинара британских медија Би-Би-Си радија, Националне географије, Дејли телеграфа и Гардијана, као и посету утицајних америчких блогера, ради промоције Србије као туристичке дестинације, представљања Београда и Новог Сада као „сити брејк“ дестинације и представљања природних и културно-историјских богатстава Србије.

Како је саопштено, Би-Би-Си радио, као и мрежа радио станица широм Велике Британије, у емисији Where in the World with Andy? препоручују посету Београду и Новом Саду.

Национална географија у свом реномираном часопису у наредном броју преноси своје одушевљење туристичком понудом Београда, а као наредна тема овог часописа биће представљен Нови Сад као Европска престоница културе.

ТОС наводи да ће Дејли телеграф својим читаоцима препоручити најбоље смештајне објекте у Београду, док ће Гардијан први пут писати о једној од наших најзначајнијих дестинација у Србији, Златибору, уз предлоге за излете у околину ове предивне туристичке дестинације.

Фокус посете страних новинара и блогера био је како на „сити брејк“ дестинацијама тако и на обиласку туристичких атракција западне и источне Србије.

Како се наводи, интересовање познатих америчких блогера пре свега се односи на стил живота, туризам и гастрономију, те су још у току боравка у Србији поставили велики број Фејсбук и Инстаграм објава.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 18. септембар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи