Нова победа крпеља над полицијом!

Голубији крпељи који су прво крајем априла десетковали полицајце у једној полицијској станици у Пољској успели су сада преостале чуваре реда и мира да на дуже протерају из зграде коју ће морати да реновирају, пошто се покушај уништења крпеља показао као немогућа мисија.

Укупно 23 полицајца у Познању, сваки четврти у тој полицијској станици, морала су на боловање пошто су их у априлу изуједали крпељи који паразитирају на голубовима, а четворица полицајаца још се лече.

После атака крпеља познањска полиција затворила је крајем априла зграду станице због дезинсекције, па су на „бојно поље“ крпељима тада изашли неизуједани полицајци. Међутим, показало се да је дезинсекција била узалудан посао.

„Дезинсекција није донела очекиване ефекте. Одлучено је да се убрза планирано реновирање а до краја радова полицајци се неће вратити у просторије. Реновирање ће трајати до краја године“, рекао је данас пољској телевизији ТВН24 портпарол локалне полиције Анджеј Боровјак.

Ујед те врсте крпеља прилично је болан зато што је његове слина изузетно јак алерген, а промене на кожи задржавају се понекад и око пола године.

Ветеринари, међутим, кажу да су за фронтални напад крпеља делимично криви сами полицајци.

„То је врста крепља која напада пре свега голубове. Човек само повремено постаје његов извор хране. Полицајци су вероватно истерали голубове па су крпељи тако остали без хране“, објаснио је ветеринар Јан Шептицки.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво