Филантроп донирао 400 милиона долара у добротворне сврхе

Аустралијски бизнисмен Ендру Форест oткрио је да ће дати 400 милиона аустралијских долара, односно око 266 милиона евра, у добротворне сврхе, што је оцењено као нови рекорд у филантропији у Аустралији.

Форест, 55-годишњи председник групе „Фортескју метал“ и његова супруга Никол, саопштили су да је новац намењен за истраживања у борби против рака, универзитетска истраживања у Аустралији, подршци за особе у неповољном положају, укључујући Абориџине, као и за борбу против ропства широм света.

„Једноставно кажем свим Аустралијанцима, дајте шта можете, а ако то није новац, време је подједнако вредно“, истакао је Форест.

Додао је да ће донације бити распоређене „одмах и током наредних неколико месеци“.

Аустралијски премијер Малколм Тернбул навео је да су те донације „највећи појединачни филантропски поклон у историји Аустралије“ и највећа донација Аустралијанаца.

Тернбул је додао да ће то „променити живот хиљадама људи у Аустралији и широм света“.

Магазин Форбс проценио је ове године Форестово богатство на 4,3 милијарде долара.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
21° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи