Крокодил љубимац посматрао гашење пожара у Аустралији

Ватрогасце који су гасили пожар у кући у аустралијском граду Дарвину све време је посматрао кућни љубимац – четири метра дугачак крокодил!

Према речима ватрогасца Била Глисона, двоспратна кућа у предграђу потпуно је уништена, али велики гмизавац који је боравио у кавезу у дворишту није био угрожен.

„Био је добро обезбеђен и деловало је да му прија да ме гледа док сам обезбеђивао подручје“, навео је Глисон и додао да крокодил није утицао на обављање посла.

Власти су саопштиле да је пожар највероватније изазвала укључена пегла, а Глисон је нагласио да је кућа била празна када су ватрогасци стигли.

Још није одлучено да ли ће крокодил бити пресељен.

Шумар Том Николс рекао је да су крокодили били ретки у предграђима Дарвина, а да је поменута животиња живела ту од пре него што су крокодили постали заштићена врста федералним законом из раних седамдесетих.

Број крокодила се знатно повећао на северу Аустралије, пошто је законом о заштити обустављен лов на њих. Крокодили који живе у сланој води имају животни век и до 70 година и расту читавог живота, па могу достићи дужину и до седам метара.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво