После 140 година рођен бизон у националном парку у Канади

Бизон у националном парку „Банф“ у Канади рођен је први пут после 140 година, саопштила је федерална агенција „Паркови Канаде“.

После 140 година рођен бизон у националном парку у Канади После 140 година рођен бизон у националном парку у Канади

Национални парк се налази у канадским Стеновитим планинама у покрајини Алберта. 

„Погледајте рођење, бизон број један је рођен на Дан Земље“, пише у поруци на Фејсбук страници „Паркова Канаде“, као и да се и мајка и младунче осећају добро.

„Паркови Канаде“ су у национални парк „Банф“, који годишње посећују милиони туриста, допремили 16 бизона, већином трудне женке.

Бизони су од фебруара транспортовани хеликоптерима до пашњака у долини Пантер, око 300 километара северозападно од Калгарија у парковима „Банф“ и „Џаспер“.

Бизони ће остати на пространим ливадама и у року од једне године „они ће слободно лутати у зони националног парка 'Банф'“, наводи се у саопштењу „Паркова Канаде“.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
21° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се