Ово је најподобнији нежења на свету

Последњи мужјак северног белог носорога на свету „придружио се“ апликацији за упознавање партнера „Тиндер“, у оквиру напора стручњака да прикупе средства за очување његове врсте.

„Не желим да будем наметљив, али судбина врсте буквално зависи од мене“, пише на Тиндер профилу тог носорога и додаје се: „Добро се понашам под притиском, висок сам 183 центиметара и тежак 2.268 килограма, ако је то важно“.

У кампањи под називом „Најподобнији нежења на свету“, Кенијски резерват и апликација Тиндер представљају носорога званог Судан. Тај 43-годишњи носорог и последње две женке носорога не могу да се паре природним путем због старости мужјака.

Кенијски резерват Ол Пеџета и апликација Тиндер намеравају да прикупе девет милиона долара за истраживање метода парења, укључујући вештачку (ин витро) оплодњу за носороге, у настојању да се спасе ова врста од изумирања.

„Здружили смо се са Ол Пеџетом да пружимо најподобнијем нежењи на свету шансу да нађе свог пара“, истакао је Мет Дејвид, шеф комуникација и маркетинга у Тиндеру.

„Оптимисти смо да ће Суданов профил бити виђен преко Тиндера у 190 земаља и на више од 40 језика“.

Корисници Тиндера сада имају опцију да дају донацију када отворе Суданов профил. Веб-сајт резервата срушио се синоћ када је ово објављено.

Судан живи у кенијском резервату уз стални надзор чувара, са две женке Наџин и Фату. Директор резервата Ричард Вињ рекао је да је циљ да се поново уведе одржива популација северног белог носорога у дивљину.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи