НАТО тражи статисте да глуме Авганистанце

Велику пажњу у Пољској привукао је оглас власти у Берлину да НАТО тражи статисте који ће за 120 евра дневно изигравати обичне Авганистанце током обуке америчких војника у Немачкој. Велика предност на конкурсу за статисте су знање пољског, чешког или руског језика.

Током две седмице имаће обавезу да, прерушени у обичне авганистанске чобане, продавце, представнике локалних власти, учествују у обуци америчких војника у преговорима са локалним цивилним становништвом и решавању разних ситуација током операција на терену, јавља пољска приватна телевизија ТВН-24.

„То ће омогућити да сценарио вежбања и обуке за војнике буде близак реалности, а самим тим оптималну припрему за страну мисију“, стоји у огласу престонице Немачке.

За потребе обуке нићи ће у Немачкој 10 „авганистанских села“, са по 10–30 кућа у сваком селу, а статисти, поред знања енглеског и немачког језика, и по могућству пољског, чешког и руског, морају бити отпорни на стрес и склони тимском раду.

Посао претварања у обичног Авганистанца за дневницу од 120 евра има и својих мана. Пошто током те две седмице „запослени“ не смеју да напуштају своја села, неће смети да користе мобилне телефоне, таблете ни компјутере, а морају и да устају раном зором, у складу са вековном традицијом чобана у Авганистану.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
16° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи