Булевар у албанском граду за Доналда Трампа, „великог лидера модерних времена“

Град Камза у средишњој Албанији назвао је један булевар по америчком председнику Доналду Трампу, кога тамошње власти сматрају „револуционарним моделом“ за свет.

Тај град, који се налази недалеко од престонице Тиране, већ је Трампу доделио статус почасног грађанина, пошто је победио на председничким изборима у САД прошле године, преноси АФП.

„Доналд Трамп је револуционарни модел новог демократског поретка, велики лидер модерних времена“, рекао је градоначелник Џелал Мзију из главне опозиционе десничарске Демократске партије.

Међутим, нису свих 100.000 становника Камзе одушевљени новим називом улице, иако је у питању град познат по указивању части на тај начин. Тако су улице тамо назване и по бившем француском председнику Николи Саркозију, бившем италијанском премијеру Силвију Берлусконију и другима, напомиње француска агенција.

„Дали смо улице Саркозију, Берлусконију, Бушу, Светској банци, Паризу и Токију, али чему то? То је само наш сан, јер нам је свакодневна реалност ноћна мора“, каже Хаџи Хира (52), који издржава дванаесточлану породицу продајући цигарете и кокице на углу Булевара Доналда Трампа.

Хира се, каже, једино нада да ће Трамп једног дана посетити Камзу и купити његове кокице, које ће, обећава, „бити свеже и по адекватној цени“.

У поређењу с Париском улицом, блатњавом и пуном смећа, или пак Токијском улицом, која је једва нешто боља од сеоског пута, Трампов булевар је поплочан и чист, наводи АФП.

Дивљење Камзе Трампу у суштој је супротности са ставом социјалистичког албанског премијера Едија Раме, које није крио наклоност према Трамповој противкандидаткињи Хилари Клинтон током председничке кампање у САД, примећује француска агенција.

Хилари Клинтон придобила је наклоност многих етничких Албанаца због улоге њеног супруга Била Клинтона у ваздушној кампањи НАТО-а против Србије 1999. године, закључује АФП.

Број коментара 9

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 21. септембар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи