Украдена виолина пронађена у Крагујевцу предата амбасади Француске у Београду

Виолина украдена једном колекционару у Паризу, а коју је српска полиција пронашла у Крагујевцу, предата је надлежнима на свечаности у Француској амбасади.

Украдена виолина пронађена у Крагујевцу предата амбасади Француске у Београду Украдена виолина пронађена у Крагујевцу предата амбасади Француске у Београду

Рад на расветљавању крађе виолине вредне неколико стотина хиљада евра, као и сарадња српских и француских истражних органа на овом, али и другим случајевима, оцењена је као веома добра.

Потпредседник Владе Србије и министар унутрашњих послова Небојша Стефановић присуствовао је свечаности у амбасади Републике Француске где је истакао да су припадници Министарства унутрашњих послова поносни на сарадњу са француским колегама, у оквиру које су кроз велики број заједничких истрага остварени успешни резултати.

„Показали смо да не постоји криминалац који неће бити додирнут руком правде и да нико не мисли да може да прошверцује оружје или да терористичким нападом угрози било коју од наших земаља“, нагласио је министар полиције, саопштено је из МУП-а.

Према његовим речима, успешна сарадња у борби против организованог криминала јасно се може видети и на овом конкретном примеру у коме су српски полицајци, у сарадњи са надлежним тужилаштвима пронашли, вредну виолину на територији Полицијске управе Крагујевац и ухапсили осумњичене.

Амбасадорка Републике Француске у Београду Кристин Моро истакла је да ће захваљујући успешном раду српских и француских истражних органа власнику и познаваоцу уметности бити враћена једна изузетна виолина, јединствен инструмент велике вредности, не само у новчаном, већ и у музичком и уметничком смислу.

„Данашња свечаност показује висок степен ефикасности српских истражних органа и правосуђа, који су за шест месеци успели да нађу предмет велике вредности који је украден у Францускоји да омогуће да се врати његовом власнику“, рекла је Моро подсетивши да је пре неколико година захвајујући сарадњи српских и француских полицајаца враћена слика Клода Монеа која је била украдена у Француској.

Моро је указала на то да овај случај показује способност и професионалност француских и српских правосудних и полицијских органа.

„То је велика сатисфакција пошто смо пре шест месеци стекли правне инструменте који нам омогућавају да формирамо заједничке истражне тимове, како на нивоу полиције, тако и на нивоу правосудних органа“, објаснила је амбасадорка Моро.

Према њеним речима, борба Француске и Србије је иста и две државе су ту једна за другу, било да је реч о борби против организованог криминала и нелегалне трговине, посебно трговине оружјем и људима и борбе против тероризма и радикализације која му утире пут.

Амбасадорка Француске је нагласила да је та држава поносна што је упутила своје полицајце да помогну српским колегама у пословима обезбеђења границе услед мигрантске кризе.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 20. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво