Кина, археолози пронашли огромно благо из времена династије Минг!

На дну реке у југозападној кинеској провинцији Сечуан, на месту где се претпоставља да је потонуло више од 1.000 чамаца са благом, кинески археолози пронашли су више од 10.000 предмета!

Директор Института за археолошка истраживања Гао Далун рекао је да је са дна реке извађено више од 10.000 предмета. У питању су златници, сребрни и бронзани предмети, драгуљи и велики број сабљи, ножева и другог оружја и оруђа, објавила је Анадолија.

Археолошко налазиште се налази око 50 километара јужно од града Ченгдуа, на дну реке Минџанг, и то на месту на којем се у њу улива притока Џинџијанг.

Претпоставља се да је реч о благу које је побуњеник Жанг Сијанжонг чамцима покушао да пребаци на југ, пошто је давне 1646. године поражен од династије Минг. Неки историјски извори тврде да је том приликом потонуло више од хиљаду чамаца са благом.

Археолози су на основу историјских података, са доласком сушне сезоне у јануару почели да врше ископине на дну реке, а прве предмете су пронашли већ после ископаних пет метара.

„То су предмети веома значајни и вредни за науку, историју и уметност. Допринеће бољем разумевању живота у доба династије Минг“, рекао је археолог Ли Бокијан.

Припадници династије Минг владали су Кином од 1368. до 1644. године.

број коментара 4 пошаљи коментар
(понедељак, 20. мар 2017, 21:46)
anonymous [нерегистровани]

lepo videti

koliko je toga samo pokradeno i odneseno u veliku britaniju pa tamo nekim podrumima ceka da kinezi jednog dana vrate

(понедељак, 20. мар 2017, 18:08)
Sve boje - žuta! [нерегистровани]

Kineska plastika,

kakvo zlato!

(понедељак, 20. мар 2017, 18:04)
anonymous [нерегистровани]

riznica

Po meni Kineska istorija je za primer.Svake godine otkopaju nesto jos neverovatnije.

(понедељак, 20. мар 2017, 17:18)
zdravko [нерегистровани]

Sreckovici

E bas ih hoce, para na paru. Bas lepi zlatni predmeti.