Норвешка најсрећнија земља на свету, Србија на 73. месту

У Светском извештају о срећи, који су објавиле УН, Норвешка је најсрећнија земља на свету, док је Србија заузела 73. место.

Србија је, на основу показатеља у периоду од 2014. до 2016. године, заузела 73. место од 155 земаља и била је срећнија него што је у просеку била од 2013. до 2015, када је била на 86. месту.

На скали среће од 1 до 10, Србија је имала оцену 5,39, док је најсрећнија Норвешка имала 7,54.

У односу на земље региона, Србија је мало срећнија од Мађарске (75), Хрватске (77), а иза ње су и Црна Гора (83), БиХ (90), Македонија (92), Бугарска (105) и Албанија (109).

Срећније земље у региону су Словенија (62) и Румунија (57).

Листу су економисти направили на основу прихода и животног века, као и према томе како људи виде социјалну подршку, личну слободу, корупцију и колико су великодушни.

Норвешка се са четвртог места попела на врх листе, а иза ње су Данска, Исланд, Швацарска и Финска.

САД су са 13. пале на 14. место, Канада је на седмом, Аустралија на деветом, Немачка на 16, Русија на 49, а Кина на 79. месту.

Међу 10 најсиромашнијих земaља највише је земаља Африке. На последњем месту је Централноафричка Република, затим Бурунди, Танзанија, Сирија и Руанда.

Истраживачи су истакли да је за срећу неопходан новац, али да у одређеном тренутку додатни новац не купује додатну срећу.

Број коментара 6

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво