Јапан у чуду од посете саудијског краља – 10 летелица, 500 лимузина и 1.200 соба

Када је краљ Салман бин Абдулазиз ел Сауд слетео у Јапан, људи су остали запањени његовом делегацијом и пртљагом од чак 500 тона! Са авиона је сишао у једном од два златна лифта.

Четвородневна посета, која је почела у недељу, део је месец дана дугог обиласка Азије од стране саудијске краљевске породице, која жели да види искуства других земаља и како на најбољи начин да разграна своју привреду и смањи зависност од производње нафте.

Краљевска делегација стигла је у Јапан путујући у десет авиона, а толико је била бројна да јапански званичници до слетања нису знали тачан број људи који ће стићи.

У припреми за посету, резервисано је 1.200 соба у токијским најбољим хотелима.

У поређењу са посетом Индонезији, краљ Салман је подигао улоге. У Џакарти се возио у две лимузине. У Токију, читава флота од 500 лимузина ангажована је за потребе Саудијаца.

„Одржавање луксузних аутомобила је скупо и нема велике сталне потребе за таквим возилима. Због тога нисмо могли да пронађемо довољан број у Токију, па смо морали да почнемо да прикупљамо возила из префектура Канагава и Саитама, као и из региона Токај“, пренео је лист Асахи Шимбун речи свог извора.

Док је боравио у Индонезији, саудијски краљ имао је и посебно купатило направљено унутар џамије, као и још једно унутар парламента.

Број коментара 20

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 29. март 2024.
22° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво