Има пет година, а већ ради у пољу и брине о прабаби и чукунбаби

Док већина њених вршњака иде у школу или се игра напољу, Ана Ванг из југозападне Кине брине о својој прабаби и чукунбаби. Она је једина старатељка за две старије жене, што подразумева напоран рад у пољу, кување и спремање куће.

Анин отац је завршио у затовру када јој је било тек три месеца, а њена мајка се поново удала и убрзо је напустила. Остављена у забаченом планинском делу Кине са прабабом и чукунбабом, од којих обе тешко болесне, многе послове морала је да преузме на себе.

Прабаба и чукунбаба болују од поодмаклог артритиса и не могу много да се крећу, па је мала Ана почела да ради у пољу, бринући се о врту, сакупљајући храну и кувајући за њих.

Добродушне комшије дозвољавају јој да користи поврће из њихове баште. Осим тога, Ана такође чисти и спрема кућу.

За кинеске медије више пута је рекла да све то ради зато што жели да помогне својим бабама којима жели „све најбоље“.

 

Број коментара 6

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво