Најдосаднији послови на свету: На првом месту посао у правном сектору

„Емолjумент“, веб-страница која се бави истраживањем пословног света, спровела је истраживање у којем је 1.300 запослених из 14 различитих сектора испитано да ли им је досадно док раде. На основу тога су направили листу најдосаднијих послова на свету.

Према резултатима Емолјумента, на послу је највише досадно запосленима у правном сектору – осам од десет особа одговорило је да им посао није занимљив, без обзира на то на којој су позицији и колико дуго раде тај посао.

Места иза њих, на листи најдосаднијих послова, припала су радницима из рачуноводства, банкарства, продаје и система подршке корисницима.

1. Правни послови (81 одсто)

2. Менаџер пројеката (78 одсто)

3. Функције подршке (71 одсто)

4. Контрола финансија (68 одсто)

5. Саветовање и рачуноводство (67 одсто)

6. Финансијске услуге и банкарство (67 одсто)

7. Израда пројеката (64 одсто)

8. Продаја (61 одсто)

9. Маркетинг и комуникације (60 одсто)

10. Информационе технологије (56 одсто)

Према одговорима испитаних, најмање је досадно особама које раде у образовању, менаџменту и особе које се баве истраживањем и развојем.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво