Француски сајт ђацима продаје домаће задатке

У Француској се појавио сајт „Бонот“, што значи добра оцена, који ђацима и студентима помаже при учењу, укључујући и израду домаћих задатака, што је изазвало полемику о томе где је граница дозвољеног и моралног.

Сајт се појавио овог месеца, а како преноси економски лист Еко, критикују га и родитељи, и деца.

Осим очекиване критике јер купљен домаћи задатак нема никакву образовну функцију, Генерално удружење гимназијалаца је 17. фебруара криковало сајт и јер „повећава неједнакост између гимназијалаца који могу да плаћају за домаћи и оних који су мање имућни“.

Оснивач сајта Виктор дер Мегредитијан брани се наводећи да добростојеће породице већ дуго својој деци плаћају приватне часове, док Бонот, по његовим речима, пружа приступачну и квалитетну услугу.

Такође наводи да је на насловној страни сајта и у условима продаје јасно наведено да ученик не сме такав рад да преда професору.

Данас, 21. фебруара, та напомена је само у условима продаје, док на насловној страни пише да се рад може поручити „за два минута“, а наведене су и цене по страни, зависно од разреда и рока испоруке.

Министарка образовања је реаговала, рекавши да је таква понуда неприхватљива и не одговара систему вредности који се негује у школи, а пре свега потреби да се ради и улажу напори, и најавила да ће Министарство урадити „све што буде било потребно“.

Забрана би, како наводи Еко, са правне тачке гледишта могла бити веома компликована, јер је сајт регистрован у Великој Британији.

То није случај без преседана, будући да се 2009. године појавио сајт случне понуде под називом „Уради моје домаће“, али је угашен након неколико дана.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 08. мај 2024.
17° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара