Бивши чешки војник поново провоцира – спалио Куран

Мартин Заплетал, ветеран из чешких војних мисија на Косову и у Кувајту, а данас ватрени активиста против НАТО-а, познат у јавности по томе што је истурио нагу задњицу на конвој НАТО-а, сада је спалио и Куран заједно са кобасицама на роштиљу, у знак солидарности са младом Словакињом која је због скрнављења свете књиге муслимана завршила у затвору.

Заплетал је људима који су се окупили у башти крај роштиља са две свињске кобасице и Кураном који је полио бензином и запалио, листајући и показујући како гори свака страница, рекао да „Ислам пропагира насиље“.

„Рецимо не, супротставимо се томе. Ислам као идеологија и вера је неспојиво“, истакао је Заплетал.

Бивши војник унапред је одбио оптужбе да се паљењем књига спушта на ниво фашиста.

„Раније, када су се палиле књиге, палиле су се зато да се не шире даље информације. Циљ је да покажемо да се не плашимо, да ћемо пружити отпор. Ми тај Куран овде не желимо“, навео је Заплетал, јавља чешки проруски портал Парламентњи листи.

Чешки анти-НАТО активиста Заплетал једва је избегао 10 месеци затвора када су Чеси у мају прошле године у Вишкову добродошлицом и заставама радосно дочекивали конвој НАТО-а у којем су амерички војници пролазили из базе у Немачкој на вежбе у балтичке земље, изашао пред конвој, скинуо панталоне и истурио на америчке војнике нагу задњицу.

Осуђен је прво на 10 месеци затвора због вулгарног понашања пред децом, међутим, апелациони суд је кривично дело преквалификовао у прекршај јер је била реч о политичком ненасилном протесту, за који прети казна највише до 200 евра.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 03. мај 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво