Не треба им музика, руски биатлонци а капела отпевали химну

Руски спортисти, који су освојили злато на Светском шампионату у Хохфилцену у Аустрији, били су у почетку збуњени када је на додели медаља пуштена погрешна верзија химне. Убрзо су, међутим, одлучили да узму ствар у своје руке и а капела отпевају химну.

Неколико секунди по почетку песме, руски биатлонци, Антон Шипулин, Алексеј Волков, Максим Тсветков и Антон Бабиков, схватили су да нешто није у реду. Песма која је пуштена преко разгласа била је Патриотска песма Михаила Глинке, написана 1833. године.

Песма, традиционално изведена без речи, коришћена је као руска химна од 1999. до 2001. године, када је руски председник Владимир Путин вратио, на захтев народа, совјетску мелодију Александра Александрова.

Глинкина Патриотска песма интонирана је око 30 секунди, са већином руских навијача негодујући грешку и гаф организатора.

Тада се руски коментатор догађаја Дмитриј Губеријев попео на бину и дао микрофон четворици руских шампиона, који су отпевали читаву химну а капела, уз громогласну подршку навијача.

Организатори су се одмах извинили за грешку, рекавши да је случајна грешка, а убрзо су пустили праву мелодију.

Руски тим победио је на такмичењу, а друго и треће место заузели су спортисти Француске и Аустрије.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 08. мај 2024.
15° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара