Белгијски посланици се не одричу бесплатног пива у парламенту

Заједничким снагама су посланици у белгијском парламенту одбацили иницијативу да им се укине право на бесплатно пиво и вино у току заседања скупштине, јавили су локални медији.

Етички комитет је тражио од председавајућег парламента Зигфрида Бракеа да укине бесплатна алкохолна пића након истраге о лошем понашању у скупштини, уз образложење да би такав потез „поправио квалитет дебате“.

„Неки посланици постану веома непријатни када попију“, рекао је председавајући комитета Дани Питерс, додајући да бесплатна пића нису нормална ствар на другим радним местима.

Ипак, након што је разговарао са челницима парламентарних странака, Браке је рекао да ће алкохол и даље бити бесплатан јер проблем „не постоји“.

Бесплатно пиво и вино у току заседања парламента су уведени 1990. године, како посланици не би напуштали седнице ради одласка по пиће.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 21. септембар 2024.
14° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи