Нико да помогне баки да на поледици пређе улицу

Полиција и градске власти Легњице на југозападу Пољске трагају за непознатом женом како би јој захвалили за нешто што би требало да буде уобичајено, а постало је ванредно племенито дело – помогла је једној баки, коју су сви пролазници игнорисали, да пређе преко поледице и клизаве улице.

Видео-снимак градске камере је на свој сајт и друштвене мреже поставила локална полиција као опомену куда је Пољаке одвео модерни ужурбани живот, а насловила га је „Мало топлине усред зиме“.

Бака са штапом и псом који трчкара унаоколо оклева и видно не зна на који начин безбедно да пређе по поледици преко улице, док поред ње равнодушно пролазе и млади и стари Пољаци.

Тек после дужег времена, прилази јој једна жена и води је преко улице.

„Надзор градске полиције видео је ту сцену, али једино што је могао да учини било је да пошаље на место патролу да баки помогне. Видело се да је пролазници ни не примећују. Стала је, видело се да може да падне, да се повреди, сломи ногу, руку. Наша патрола била је на путу. Добро је што се нашла та жена да јој помогне“, казао је за Радио Вроцлав Конрад Шћепањски из локалне полиције.

Градоначелник сада трага за непознатом женом јер жели лично да јој захвали за тај, рекло би се, уобичајен гест.

Број коментара 6

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 23. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи