Општина Стари град позива грађане да удоме штенце

Председник Општине Стари град Марко Бастаћ позвао је грађане да се јаве ако желе да удоме штенце из мини-прихватилишта, које је недавно отворила та општина.

Општина Стари град је апеловала и на друге општине, јавне установе, грађане и угоститељске објекте да пруже слично уточиште псима луталицама.

Како је саопштено, мини-прихватилиште које је отворила Општина Стари град је проширено још једном, већом кућицом за псе, тако да сада и крупнији пси са староградских улица могу да се склоне од зиме.

У тај привремени смештај за псе луталице јуче су доведена четири штенца, окупани су и одведени код ветеринара, једно је одмах удомљено, а о троје штенаца тренутно брину волонтери Општине Стари град.

„Ова акција је изазвала велику пажњу јавности – први пут самим отварањем мини-прихватилишта, а други пут, нажалост, када је једна од кућица за псе украдена. Волели бисмо када би се у овом тренутку, када тражимо топао дом за ове кучиће, сви подједнако ангажовали“, каже Бастаћ.

Изразио је задовољство што су грађани, подстакнути акцијом Општине Стари град, и сами правили склоништа за псе од картона и стирпора и захвалио је свима који су звали и долазили како би понудили помоћ и храну за псе.

Број коментара 6

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво