У Београду се спрема Трка у доњем вешу по снегу

Први пут у Србији, 22. јануара ће се одржати несвакидашња трка у доњем вешу, по снегу! Ревијални километар се трчи у знак радости и као прослава зимских чаролија. Почетак трке је у 11 сати на Ади Циганлији. Учешће је бесплатно, а свим учесницима су обезбеђени топло место за пресвлачење и чај након трке.

Док свакодневица бомбардује бригом, страхом и тежином животне ситуације, потребно је направити искорак и окренути се ка игри, радости и лакоћи постојања. Ништа није боље за то него трчање у гаћицама по снегу, истичу организатори.

Уједно, контролисано излагање хладноћи је и најбољи начин да се унапреди имунитет и подмлади организам. Не чуди да и највећи светски спортисти, као што је Новак Ђоковић, користе криосауне за опоравак. Сличан третман патентирао је и Вим Хоф, који је поставио Гинисов рекорд у дужини боравка под ледом. Хоф је 2008. године провео сат и 18 минута до главе уроњен у кутију са ледом. 

Пријављивање је бесплатно и врши се 15 минута пред почетак Трке у доњем вешу по снегу (Bеlgrade Underpants Run 2017). Обезбеђени су простор за пресвлачење и чај након трке. Трка је отворена и за мушкарце и за девојке, а награда за тркача са најупечатљивијим костимом је релакс масажа.

Организатор трке је Београдски тркачки клуб, уз подршку „Саруна велнес Ада Циганија“. 

Београдски тркачки клуб је познат по организацији забавних трка на београдским улицама: Трке у пиџамама, Тропска трке у хавајским кошуљама, Трке мрмота под благословом Била Мареја, Чоколадне трке и других.

Број коментара 20

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво