Новогодишње купање у леденом Северном мору

Хиљаде људи храбро су запливале са холандске обале Северног мора, док се у Француској близу Данкерка 500 костимираних пливача бацило у воду.

Новогодишње купање у леденом Северном мору Новогодишње купање у леденом Северном мору

У Схевенингену, близу Хага, где је јуче организовано „највеће новогодишње купање на свету“, хиљаде пливача са наранџастим капама за купање бацилo су се у подне у таласе уз ратне покличе и брзо изашло из воде у којој је измерено седам степени Целзијуса.

Млади у костимима горила, банана или суперјунака скакутали су како би се угрејали и затим обукли купаће костиме при спољној температури од 5 степени, преноси Хина.

„Свежи начин за улазак у нову годину“, оценила је једна купачица.

У 57. новогодишњем купању учествовало је око 52.000 људи на 142 места у Холандији као и на 22 другa места у свету, од Аустралије до Гамбије.

У Француској је било 500 одважних близу Данкерка.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво