Њујоркер: Трамп можда једини који зна све о Тесли

Новоизабрани амерички председник Доналд Трамп можда је једини човек на свету који зна све тајне Николе Тесле, пошто је његов стриц био на челу комисије ФБИ која је истраживала заплењене документе након смрти једног од највећих научника 19. и 20. века, пише амерички „Њујоркер“.

Тесла је преминуо почетком јануара 1943. године, а сву његову имовину је запленио ФБИ.

Три недеље касније, стручна група је прегледала све те документе, на челу са Џоном Г. Трампом, стрицем новог председника САД.

Трампов стриц је био инжењер и физичар, а сам Доналд га је често спомињао. „Стриц ми је често причао о нуклеарном рату, пре него што је и постао нуклеарни“, говорио је Доналд.

Највећа брига ФБИ-ја била је страх да је Тесла развио моћно оружје које би савезници могли да искористе.

Званично, истрага није дала битније резултате, а Џон Трамп је написао: „Размишљања и радови Николе Тесле, барем последњих петнаестак година, примарно су филозофске природе и не садрже нове делотворне методе или примењива истраживања“.

Тек је шест месеци након смрти славног научника спроведен Филаделфијски експеримент (тајни експеримент америчке ратне морнарице), а неки теоретичари кажу да је то доказ да је у Теслиним документима било нешто више од „обичног филозофирања“.

Годинама се помињало да је један ратни брод америчке морнарице нестао или да је постао потпуно невидљив уз помоћ електромагнетног поља, а морнарица деценијама тврди да се тај експеримент никад није догодио и да су те приче само плод хиперпродуктивне маште теоретичара завера.  

Доналдов стриц је први прочитао Теслине белешке и поставља се питање колико је тих информација пренео самом Доналду, преноси хрватски портал Експрес.

Број коментара 13

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво