Ердоганoв саветник оптужио европске ТВ куваре за шпијунажу

Европске кулинарске телевизијске експерте који кажу да трагају за локалним специјалитетима у Турску заправо доводи – шпијунажа, тврди блиски саветник председника Реџепа Тајипа Ердогана, који редовно дели рецепте на друштвеним мрежама.

За турску телевизију Хабер Игит Булут је у среду увече навео да је недавно гледао емисију на једном ТВ каналу: „Један Енглез и један Италијан су ишли из села у село, кували и откривали чари Анадолије. Не знам да ли сте приметили, али све те кулинарске емисије праве странци. Зашто Британци, Немци, Италијани и Французи шетају по селима Анадолије и Тракије? Сакупљају информације!“.

Изгледа да је Булут говорио о популарном телевизијском програму Од Европе до Анадолије, који воде двојица кувара – Холанђанин и Италијан, разгледајући Турску и откривајући њено кулинарско благо.

Изјаве Булута, једног од водећих економских саветника Ердогана, долазе у време напетих односа између Турске и Европске уније после јулског покушаја пуча. По мишљењу тог утицајног саветника, ти „шпијуни“ користе гостопримство становништва да би остварили своје мрачне циљеве.

„Наши сународници су лаковерни“, пожалио се Булут, „отварају врата, причају о својим тајнама, откривају где су војне базе, складишта муниције“. Позивајући сународнике да „не спавају“, Булут је рекао: „Будите будни! И само нека ми неко каже да је то моја теорија завере или да ја претерујем!“.

Ватрени присталица шефа турске државе, Булут је прошле године упозорио да ће морати да се „пређе преко њега мртвог“ у покушају напада на живот председника, додавши да има „два револвера и стотине метака“, спремних за акцију.

Булут је 2013. године изјавио да је Ердоган био мета „честих покушаја атентата“, од којих су неки „изведени телекинезом“ – наводним померањем предмета снагом мисли.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво