Жена тешка пола тоне иде ускоро на операцију смањивања желуца

Египћанка за коју се верује да је најтежа жена на свету ускоро ће бити превезена у Индију, где ће бити подвргнута операцији смањења желуца. Еман Ахмед Абд ел Ати је тешка око 500 килограма.

Индијски доктор Муфазал Лакдавала планира да оперише Еман и смањи јој желудац, како би физички онемогућио њено даље гојење и допринео томе да почне да губи килажу.

Еман (36) је првобитно била одбијена за визу у индијској амбасади, јер није у стању да сама путује. Ипак, доктор Муфазал је апеловао на индијског министра спољних послова да јој омогући да добије визу.

Убрзо јој је виза одобрена.

Египћанка није напустила свој дом већ 25 година. Тврди да сада има око 500 килограма. Уколико се испостави да је у праву, онда ће бити најтежа жена на свету, пошто тренутно Гинисов рекорд држи Паулин Потер из САД, која је 2010. године имала 292 килограма.

Доктор Лакдавала је за Би-Би-Си рекао да је, судећи према њеном медицинском картону и фотографијама, убеђен да Еман има најмање 450 килограма.

Њена породица каже да је рођена са пет килограма и да јој је дијагностикован елефантитис, стање код ког удови и други делови тела отичу услед паразитске инфекције, објаснио је доктор за британски јавни сервис.

„Рекли су ми да је са 11 година страховито добила на килажи, због чега није могла да устане већ само да пузи. Убрзо је доживела шлог, а од тада је стално у кревету и није у стању да изађе из свог дома“, истакао је Лакдавала.

Индијски доктор каже да га је њена сестра контактирала у октобру и почела да прикупља новац да је транспортује у Мумбај.

Он верује да Еман не болује од елефантитиса, већ од гојазношћу узрокованог лимфедема, који изазива обилно отицање ногу.

„Мораће да остане у Мумбају два до три месеца да бисмо је припремили за операцију и третман. Након тога ће моћи да се врати кући, али ће јој сигурно требати две до три године како би вратила килажу на стотинак килограма“, истакао је индијски хирург.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 18. септембар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи