Продавнице „Амазона“ убудуће без продаваца?

Како би куповина изгледала да купац може ући у продавницу, узети с полице оно шта жели и само изаћи, пита се у најновијем промотивном видео-снимку трговинског ланца „Амазон“.

Последње четири године у познатом трговинском ланцу радили су на посебном пројекту – „Амазон ГО“ трговини, која омогућава купцима да плате производ а да уопште не стоје у реду или појединачно „скенирају“ производе.

Овај модел ће бити уведен у пословање у Сијетлу већ од средине 2017, преноси портал Индекс.

„Амазон ГО“ ради помоћу компјутерских сензора и вештачке интелигенције који детектују производе које купац износи из продавнице. Купац обавља уобичајену куповину, ставља производе у кесу, а сензори идентификују производе и наплаћују их приликом изласка из продавнице.

Иако ће на први поглед изгледати као крађа, купац је окружен с више камера него што уопште може да замисли, а куповина ће бити наплаћена путем виртуелног „Амазоновог“ рачуна, дакле новац и кредитне картице више неће бити потребно да има са собом.

Како се најављује, „Амазонова“ трговина биће снабдевена готово свим производима као и друге продавнице – пићима, готовом храном попут сендвича и салате и основним намирницама попут хлеба и млека.

Предности за кориснике су очигледне – нема више чекања у редовима или играња са самоуслужним благајнама.

Иако „Амазон ГО“ нема потребу за касирима, ипак нису елиминисани сви послови – попут слагања полица и чишћења.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво