Поглавица афричког племена усвојио српског фотографа

Фотографа Марија Леонеа Бралића усвојио је поглавица афричког племена. Осим славе, професија му је донела и нову породицу, па сад живи на релацији Србија–Кенија–Танзанија.

Народ Масаи упознао је сасвим случајно. На први поглед привукла га је његова лепота, а заволео их је, каже, због тога што нису материјални, што су поносни и не знају за лаж.

„Велика је ствар када ти будеш схваћен у Африци у неком племену да си моралан човек, то је већи филтер него овде. Овде постоји маркетинг, постоји свашта уз то. А тамо нема лажи, нема преваре“, каже фотограф Марио Леоне Бралић.

Вест о чудном белцу који шест месеци годишње проводи у једном племену и говори свахили прочула се по Кенији и Танзанији. Његов пријатељ поглавица одлучио је да га усвоји, а веће свих поглавица о томе је расправљало више од годину дана.

Данас има своју породицу из племена Масаи.

„Сад бих могао да учим и те неке табуе као језик, мотиве које су до сада морали да склоне од мојих очију иако су ме поштовали“, каже Леоне Бралић.

Неке лекције већ је савладао.

„Они поштују живот, поштују околину и имамо много да научимо од њих. Изгледа да смо, одлазећи из Африке, неке лекције заборавили или прескочили. Народ Масаи инсистира на том, живи по том систему, и здрав је, и леп је, и паметан је, и срећан је, што је најважније“, каже фотограф.

Усвајање белца није забележено у историји народа Масаи. Ту и остале специфичности свакодневног живота тог народа, Марио ће представити у књизи коју је почео да пише.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи