У Бечу, после Аустријанаца, живи највише Срба

После Аустријанаца, у Бечу живи највише Срба, објављено је у новом бечком Статистичком годишњаку за 2015, у којем се наводи и да Бечлије на ципеле годишње потроше више пара него на слаткише.

У Бечу, после Аустријанаца, живи највише Срба У Бечу, после Аустријанаца, живи највише Срба

Бечки Статистички годишњак садржи и другe занимљивe информацијe, пренела је Фена. Тако, на пример, у Бечу живи 1,8 милиона људи, од којих су 51,5 одсто жене.

Становништво Беча чине држављани 181 земље, а након Аустријанца (72,6) у аустријском главном граду је највише држављана Србије (4,1). Следе Турци, Немци, Пољаци и Румуни.

Просечна старост жене при рођењу првог детета у Бечу је 29,5 година, а најпопуларнија имена за дечаке и девојчице прошле године су била Давид и Ана.

Према тзв. „биг мек индексу“, у Бечу је потребно радити 12 минута за куповину тог популарног „Мекдоналдсовог“ производа. Поређења ради, у Берлину је за куповину „биг мека“ потребно радити 13, у Бриселу 16, Риму 18, а у Мадриду 19 минута.

Бруто домаћи производ Беча износи 84,2 милијарде евра, односно 47.300 евра по глави становника.

Број коментара 14

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво