У Бечу, после Аустријанаца, живи највише Срба

После Аустријанаца, у Бечу живи највише Срба, објављено је у новом бечком Статистичком годишњаку за 2015, у којем се наводи и да Бечлије на ципеле годишње потроше више пара него на слаткише.

Бечки Статистички годишњак садржи и другe занимљивe информацијe, пренела је Фена. Тако, на пример, у Бечу живи 1,8 милиона људи, од којих су 51,5 одсто жене.

Становништво Беча чине држављани 181 земље, а након Аустријанца (72,6) у аустријском главном граду је највише држављана Србије (4,1). Следе Турци, Немци, Пољаци и Румуни.

Просечна старост жене при рођењу првог детета у Бечу је 29,5 година, а најпопуларнија имена за дечаке и девојчице прошле године су била Давид и Ана.

Према тзв. „биг мек индексу“, у Бечу је потребно радити 12 минута за куповину тог популарног „Мекдоналдсовог“ производа. Поређења ради, у Берлину је за куповину „биг мека“ потребно радити 13, у Бриселу 16, Риму 18, а у Мадриду 19 минута.

Бруто домаћи производ Беча износи 84,2 милијарде евра, односно 47.300 евра по глави становника.

број коментара 15 Пошаљи коментар
(петак, 11. нов 2016, 14:59) - cicak [нерегистровани]

ima nas

ali i turaka... ipak imam utisak da je vise njih jer ne razlikujemo turke od arapa i ostalih iz muslimanskog sveta... uglavnom, svi medjusobno funkcionisemo. a treba da uvedu turski i srpski kao jezik manjina. bas se pitam sta bi bilo kad bi srbi i turci nebi radili samo par sati? bio bi opsti kolaps... pocev od saobracaja...

(петак, 11. нов 2016, 10:59) - anonymous [нерегистровани]

@ big mek

Tuga je care moj što se kod nas NIŠTA ne radi u odnosu na zapad. Jedino ovi u privatnim firmama a ostalo i javni sektor pa to po vaz dan samo u kafanama i restoranima i ti mi nešto kao poredis RAD sa ovim drugim plaćenim satima za "ispijanje kafa"

(петак, 11. нов 2016, 10:05) - Jao,rusofili! [нерегистровани]

Ako sad ne izvršite...

kikiriki,ne znam kad ćete!

(петак, 11. нов 2016, 10:01) - anonymous [нерегистровани]

jezici

Velika je sramota za Bec da su u zvanicnoj upotrebi kao manjinski jezici i ceski i madjarski ali zato srpski i turski kojima govori pola grada nisu.

(петак, 11. нов 2016, 09:57) - maja [нерегистровани]

bec

Tako je u becu sve sami turci to sto kazu na prvom mestu svabe nije istina prvo turci svi lokali turski a svabski se mogu izbrojati na prstima,vise vam trrba turski jezik nego nemacki zalosno ali istinito

(четвртак, 10. нов 2016, 23:01) - anonymous [нерегистровани]

od tih "Srba" sto vi kazete su pola Romi (koji istina trvde Austrijancima da su bas oni Srbi), a ostatak su Vlasi i ono sto ostane su Srbi

pa ti ljudi ne znaju ni srpski jezik, zato jer su im romski i rumunski maternji jezici, nisu bas nesto obrazovani i godinama zive u Austriji, pa sta su i znali srpskog sad mesaju sa nemackim, romskim ili rumunskim. Srbi su, u najboljem slucaju, mozda samo u politickom smislu (ako imaju srpsko drzavljanstvo).

(четвртак, 10. нов 2016, 21:58) - Dule-Beč [нерегистровани]

Dezinformacija

Ja stvarno neznam Saša gde ti živiš ali ja sam u Beču od 1989 godine i najbrojnija manjina jesu Srbi i to već godinama a to što ti pričaš za Turke i nije baš tačno jer jeste da ih ima puno ali oni većinom imaju austrijsko državljanstvo a to se ne računa ali isto tako i dosta naših imaju državljanstvo pa mu dođe na isto podaci pokazuju da su Srbi najveća manjina u Austriji pa onda Nemci a na trećem mestu su Turci!

(четвртак, 10. нов 2016, 20:55) - duffyduffy [нерегистровани]

NE LUPETAJ

kad nemas sta pametno da kazes bolje je cutati

(четвртак, 10. нов 2016, 19:55) - anonymous [нерегистровани]

big mek

Kod nas se za big mek radi 2 sata, ali ne u proseku...pola radnog vremena se radi za taj big mek...koja tuga...

(четвртак, 10. нов 2016, 17:19) - anonymous [нерегистровани]

Srbi

A kazu "saka jada" :)