Отворeн први музеј у САД посвећен Афроамериканцима

Амерички председник Барак Обама и прва дама Мишел Обама отворили су први национални музеј посвећен историји и култури Афроамериканаца. У говору поводом отварања музеја Обама је рекао да је њихов историјат централни део америчке историје, препуне прича о традиционалним оснивачима земље.

Отворeн први музеј у САД посвећен Афроамериканцима Отворeн први музеј у САД посвећен Афроамериканцима

Председник САД истакао је да су „сувише често игнорисали или заборављали приче о милионима других који су, исто тако, градили ту земљу“.

После вишегодишњих радова, Музеј историје и културе Афроамериканаца званично је отворен за публику данас у Вашингтону, преноси Глас Америке. Председник Обама је рекао да музеј представља причу Америке која ће промовисати зацељење рана.

Међу званицама на церемонији били су бивши председник Џорџ Буш, који је 2003. године потписао законски предлог за ауторизацију изградње тог објекта, као и конгресмен из Џорџије и легенда грађанских права, Џон Луис. Он је овај музеј назвао „нечим што је више од пуке зграде – а то је остварење сна“.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
25° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи