Талични човек преживео удар грома, уједе змије и паука

Током протекле четири године, 31-годишњи Кајл Кук с Флориде преживео је удар грома, ујед отровног паука, а недавно и напад змије звечарке у свом дворишту у Лејкленду, близу Орланда на Флориди. Кук не може да одлучи да ли је јако несрећан или невероватно срећан.

Кук је за локални лист Леџер рекао да „треба себи да набавим заштитни омот“. Његов отац Мајк Кук друкчије гледа на синовљеве догодовштине. „Он је ходајући Марфијев закон. Кад га видим у тржном центру, пређем на другу страну“, рекао је отац.

Млађи Кук је 11. августа управо завршавао кошење траве у породичној кући када је чуо јако чангрљање. Прво је мислио да су инсекти, затим да се покварила косилица, а затим је видео змију склупчану на око метар од свог десног стопала. Проценио је да је дугачка око метар и по и дебљине конзерве безалкохолног пића.

Кук се прво следио од страха, а онда је левом ногом кренуо уназад и згазио на штап. Тај звук је изгледа узнемирио змију која је скочила и ујела га за чланак. Рекао је да се све догодило тако брзо да није ни видео кад га је змија ујела, само је вриснуо и отрчао до жене Саре која му је опрала рану, и затим га одвезла у хитну помоћ у локалној болници.

Кук који себе описује као „крупнијег човека“ каже да су му лекари рекли да зуби змије нису продрли дубље од слоја масног ткива. Рекли су да му је сало спасло живот јер није дозволило да отров уђе у крвоток. Провео је ноћ у болници и добиo дозу противотрова.

И даље осећа бол на том месту и мало ћопа кад хода.

Ту су и друге приче о томе како је Кук преживео друге инциденте. Њега је августу 2012. погодио гром. Каже да га је удар грома бацио око два метра уназад и да је био у несвести око минут.

„То је било као да ме Мајк Тајсон ударио чекићем у вилицу“, каже Кук. Лекари су рекли да је имао благи срчан удар. Он каже да и даље има неке болове и губи осећај са леве стране.

Ујед отровног паука десио се у априлу када је радио као возач камиона. Седео је на једној пошиљци када га је паук ујео за леву руку. Пошто није желео да изгуби зараду за тај дан, наставио је да ради док му се рука није надула и постала јако болна. Тада је отишао у болницу где су му лекари оперисали руку да извуку нагомилане токсине. Он каже да још има ограничене покрете у тој руци.

Чак и пре последњих инцидената, Кук каже да је доживео бројне сличне случајеве. Једном га је, како каже, ујео алигатор кога је „случајно“ уловио док је пецао. Ујео га је и бурмански питон његовог друга, када је покушавао да га храни.

„Биле су ово тешке четири године. Можда 'онај горе' покушава да ми привуче пажњу и укаже да нешто није у реду. Или сам можда једноставно цео живот био на погрешном месту у погрешно време“, каже Кук.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво