Полиција натерала жену на плажи да скине буркини

У Ници, једном од 15 француских градова у којима су власти су забраниле ношење буркинија, полиција је написала пријаву једној муслиманки због ношења тог одевног комада и натерала је да га скине.

На објављеним фотографијама јасно се види да полицајци наређују једној жени да скине буркини на плажи, док јој други полицајац пише прекршајну пријаву.

„Седeла сам на плажи са својом породицом. Носила сам обичну мараму и нисам имала намеру да пливам“, рекла је 34-годишња Сијам, коју је полиција раније одстранила са плаже.

Истакла је да је била разочарана након што су присутни почели да аплаудирају и да говоре „иди кући“, пошто јој је полиција наредила да мора да се удаљи са плаже, преноси Гардијан.

Последњи град у Француској који је донео одлуку о забрани буркинија је Ница, што је последица недавног терористичког напада у том граду када је возач камиона усмртио више од 80 особа.

Иако су одређене невладине организације поднеле тужбу против градова који су забранили буркиније, све више градова се одлучује за ту меру, да би спречили евентуалне сукобе између муслимана и немуслимана у Француској.

Број коментара 24

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво