Премијера „Харија Потера и уклетог детета“ у Лондону

Хари Потер више није дечак. Није ни младић. Одрастао је човек, ради у Министарству магије и има троје деце. То би у најкраћем могао да буде увод за представу „Хари Потер и уклето дете“ која је данас имала премијеру у Лондону.

На црвеном тепиху испред театра „Палас“ био је велики број људи који су жељно чекали да премијерно погледају наставак приче о омиљеном чаробњаку. Ауторка серијала књига о Харију Потеру, Џ. К. Роулинг, појавила се у тегет хаљини и „крилатим“ ципелама.

Са њом је дошао и режисер представе Џон Тифани, док су се глумци Пол Торнли, Нома Думезвени и Џејми Паркер ужурбано спремали у позоришту за почетак.

Хари Потер и уклето дете осми је део саге, а радња је смештена 19 година након дешавања у Реликвијама смрти. Чаробњак сада ради у Министарству магије, има троје деце и бори се са својом прошлошћу.

Књига није нови роман, већ сценарио представе, који Роулингова инсистира да није радила сама, већ да су равноправно са њом учествовали Џек Торн и режисер Џон Тифани.

Пошто је представа распродата до маја 2017. године, британска ауторка одлучила је да објави књигу због свих обожавалаца широм света који нису у стању да виде представу.

Хари Потер и уклето дете врло брзо је постала књига са највећом претпродајом у САД, али и многим другим земљама широм света.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво