Скок без падобрана за историју

Скакање са падобраном није за оне са слабијим живцима, али скакање из авиона без падобрана је већ екстремни спорт на потпуно другом нивоу.

Лук Ајкинс ће овог викенда покушати да скочи са више од 7.000 метара висине без падобрана, а скок ће бити уживо преношен на телевизији.

„Да нисам нервозан био бих глуп. Говоримо о скакању без падобрана и схватам то веома озбиљно. То никако није шала“, каже Лук.

До сада је извео 18.000 скокова. Први пут је скочио из авиона са 12, а од 16. године почео је сам да скаче. Тренирао је неколико врхунских скакача, радио је и као каскадер у неколико филмова, укључујући Ајрон мен 3.

Ајкинс и његов тим већ месецима планирају скок и осмислили су мрежу на коју ће слетети. Њене димензије су око 30 са 30 метара, а развучена је на висини од 20 спратова.

„Можда делује велика када се посматра са земље. Али је скоро невидљива голом оку са 7.000 метара висине“, објашњава Лук.

Мрежа је специјално осмишљена да Лука безбедно прихвати и не одбаци га када буде пао на њу. Опремљена је светлима која ће мењати боје како би му било јасно да ли је на добром путу.

Број коментара 8

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво