Ескобарови нилски коњи и даље тумарају Колумбијом

Озлоглашени колумбијски нарко-бос убијен је 1993. године, али је иза себе оставио необично наследство. Пабло Ескобар је осамдесетих година од зоолошког врта у Калифорнији купио четири нилска коња. Сада их је много више и шетају слободно по Ескобаровој хацијенди и околини.

Између Боготе и Медељина, града у којем је Ескобар одрастао, налази се хацијенда „Наполес“. Ту је, између осталог, Пабло Ескобар направио и мали зоолошки врт. У врт су долазила деца из целог региона да би видела жирафе, слонове, нилске коње.

Према неким проценама, данас има око 25 нилских коња који и даље лутају „Наполесом“, који је затворен почетком деведесетих године 20. века, након чега су многе животње раздељене зоолошким вртовима.

Нилски коњи су једини који су остали на ранчу и размножили се. Мештани су пријавили Министарству животне средине Колумбије да у њиховој околини могу да налете на нилске коње.

„Почели смо да истражујемо и установили смо да сви они потичу са Ескобаровог имања. Верујемо да их има око 40, а овај број би за 10 година могао да порасте на 100, наравно ако их нико не буде угрожавао“, објаснио је Карлос Валдерама из хуманитарне организације "Webconserva".

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво