БиХ, „голф 2“ добија споменик!

У оквиру Фестивала уличне уметности у Сарајеву представљено је идејно решење споменика посвећеног путничком аутомобилу „голф 2“.

Магистар вајарства Даниел Премец открио је да се идеја о споменику родила пре 10 година, али да је сада одлучио и да је оствари.

„Постоји посебна емотивна веза са 'голфом 2' свих грађана и генерација БиХ. Има посебну вредност предратног благостања, јер га није свако могао имати и има изражену потребност и хероизам у рату јер заправо многи људи дугују своје животе управо том возилу“, објаснио је Премец.

Према његовим речима, период од 1992. до 1995. године није „скулптурски обележен“, а „голф 2“ је „помогао“ грађанима јер је превозио разне ствари, људе, рањене и опет је издржао.

Након презентације идејног решења вајар креће у израду пројектног решења, а на пројекту ће сарађивати с познатим босанскохерцеговачким фотографом Миломиром Ковачевићем Страшним.

„Фотографије ће нас подсетити шта је био овај аутомобил“, рекао је Премец.

Број коментара 8

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво