Аргентински зоо-врт пушта животиње на слободу

Више стотина животиња биће пуштено на слободу пошто ће Буенос Ајрес затворити свој Зоолошки врт „Палермо“ стар 140 година.

Међу првим животињама које ће напустити чувени аргентински Зоолошки врт „Палермо“ биће птице грабљивице као што су сове, које ће бити пребачене у резерват уз обале Рио де ла Плате, јужно од главног града Аргентине.

Преосталих 1.500 животиња које се налазе у зоолошком врту намењене су резерватима у Аргентини и у иностранству, пошто ће њихов дом бити преуређен у парк.

Поједине животиње мораће да остану пошто су старе или су оболеле, укључујући младунче лава с хипотиреозом, као и остарели мравојед и леопарад.

број коментара 6 Пошаљи коментар
(субота, 02. јул 2016, 22:37) - Goran [нерегистровани]

Nine has leap vest

Mozda zvuci lepo I romanticno to uraditi Ali te zivotinje su osudjene na smrt u divljini. U kavezu su rodjene I to je zivot za koji znaju. One u divljini ne umeju da se snadju I prehrane.

(субота, 02. јул 2016, 21:53) - Jadne zivotinje! [нерегистровани]

Treba da se pripreme za zivot...

na slobodi,sto nije jednostavno,proces je dug i mukotrpan,zato mislim da je ovo ishitreno!

(субота, 02. јул 2016, 20:33) - anonymous [нерегистровани]

Bravo!

Pozdravljam odluku uprave ZOO-Vrta! Voleo bih da ostale zemlje slede njihov primer.

(субота, 02. јул 2016, 19:26) - Spasoje [нерегистровани]

BRAVO

argentinci, konacno je neko doneo tu odluku da vrati prirodi ono sto je njeno. Mi ljudi, stanovnici ove planete konacno moramo da shvatimo da nemamo pravo da menjamo ono sto je priroda sama napravila (ili Bog) a to je harmonija i sklad u odnosima covek, biljke i zivotinje. A ako se i nesto radi trebalo bi paziti da se ne narusava ta harmonija zarad buducih generacija.

(субота, 02. јул 2016, 17:12) - anonymous [нерегистровани]

Bravo!

Jesam kao mali voleo da vidim razne neobične životinje, ali uslovi u zoo vrtovima su očajni. Nijedna životinja nema ni približno potreban prostor. Nije ni čudo da ih je teško i videti, jer se obično zavuku u jazbine ili vodu. Vrtove treba zatvoriti, a ko želi neka kupi VR naočare i gleda simulacije. Ili neka ode u prirodna staništa, na organizovane ture, gde su ljudi iza rešetaka, a životinje slobodne.

(субота, 02. јул 2016, 14:18) - anonymous [нерегистровани]

Lepa vest

Svaka čast. Zaista lepa vest.