Правило број један: Пре војне вежбе обавести становништво!

Финске оружане снаге изазвале су велику узбуну међу становништвом једног острва, које је ноћну вежбу своје војске доживело као инвазију.

Становник острва Камсхолмен Бјарне Винберг гледао је како се велики брод приближава његовој кући, а из њега се искрцала група униформисаних људи, са руксацима и нечим што је личило на пушке, преноси лист Ilta-Sanomat.

Када је група људи прошла поред његове куће и ушла у шуму, Винберг је ускочио у свој чамац, побегао са острва и звао полицију како би подигао узбуну.

„Наравно да сам се уплашио“, рекао је за лист.

На крају се испоставило да је неочекивани ноћни долазак био део војне вежбе. Оно што није јасно јесте да ли је острво Камсхолмен било планирано као део вежбе.

Један од портпарола војске рекао је да се ово острво не планира као део војних вежби, али неки извештаји наводе да су организатори вежбе намеравали да искрцају неке јединице на острво.

Међутим, заборавили су да обавесте становнике!

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 21. септембар 2024.
14° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи